Blogginlägg

Årets första föl

2014-04-29 15:07

Nu har hon komKajsa Kavat 010 - Kopiamit, årets första föl! En fin liten fux med bläs, jag trodde verkligen det skulle bli en brun med något litet vitt i pannan som båda föräldrarna. Allt gick fort och bra och hon är OTROLIGT pigg och social, som en korsning mellan en duracellkanin och studsboll . Man får passa sig så man inte hamnar i skottgluggen för någon av hennes akrobatiska övningar. Hon är helt fascinerad över hur fort hon kan springa, här är det hennes mamma som gnäggandes galopperar efter henne istället för att hon följer stoet.

 

 

 

 

 

 


Tiger Moth

2014-04-19 15:30

Nu har vi skickat Tiger til043 - Kopial Lotta Lien för träning. Jag hoppas att hon blir för bra för mig och vill att hon matchas av en proffstränare. Lotta har sitt stall på Angarn så Tiger får det bra med hagvistelse med kompisar och ett sunt hästliv. Tiger har hela tiden varit väldigt positiv till ridning och tycker att det är roligt så det kommer bli bra, Lotta är dessutom väldigt bra med hästar och anpassar efter hur hästen är. Jag vill inte att Tiger tävlar på bekostnad av ett bra hästliv, ett träningsstall utan tillgång till rejäla hagar är inget alternativ. Jag ser hur bra mina som går ute hela dagarna mår och hur mycket jag vinner träningsmässigt på att dom rör sig ordentligt hela dagarna. Bilden är från Tigers och Lottas premiärtur.


Duktiga 2åringar

2014-01-26 17:08

Alla 2åringarna rids nu ute på vår bana, dom är SÅ duktiga . Inas första avkomma, Sopwith Pup, börjar få fart under hovarna i träning. Lotta Lien låter mycket nöjd med henne, ska bli så roligt att se henne när hon kommer till start.


Globen

2013-11-29 17:19

Har varit på Globen och tittat, framförallt kul att se de yngre, lovande hästarna och ryttarna. De flesta red riktigt trevligt men tråkigt nog var det en dansk som red på ett mindre trevligt sätt, hästen såg mest olycklig ut! Synd på en så ung, fin häst med fantastiska gångarter.Men en trevlig dag på det hela och det är alltid kul med lite kontakt med den ridning man höll på med tidigare, man kanske ska skola om någon av hästarna


Inridning

2013-11-25 12:40

Alla åringarna är under inridning och sköter sig bra, förhoppningsvis blir det en bra vinter så att vår lilla galoppbana fungerar. Det blir så mycket lättare med träningen om man inte hela tiden behöver åka till Täby/ Angarn, alla är förvisso snälla att transportera men det tar ganska mycket tid och småttingarna gör ju inte så mycket träningsmässigt. Spitfire fick en rejäl hovböld och är gipsad, hennes karriär flyter inte på smärtfritt direkt men skam den som ger sig. Hon får väl komma till start som en fräsch och minimalt sliten 4-åring


Operation

2013-11-21 17:16

Igår var vi och opererade ett navelbrock på ett av fölen. Det växte inte ihop av sig själv så för att undvika någon akutoperation pga förstoppning var det lika bra att få det gjort. Allt gick bra och han är pigg, glad och hungrig


Åringar

2013-09-20 12:27

Alla åringar är kvar, auktionen var iskall!! Fick några skambud på åringarna trots att alla sa att dom var riktigt fina. Känns inte roligt när spekulantens rådgivare uttryckligen säger flera gånger att hästen dom tittar på är riktigt fin och sen får man ett bud som inte ens motsvarar kostnaden för hingsten! Vi lägger ner så mycket tid, energi och pengar på våra hästar så jag tänker INTE mer eller mindre ge bort dom till folk jag inte ens känner. Vi får rida in dom och se om det går att sälja längre fram.


Start

2013-08-17 12:03

Spitfire har startat en gång. 1200 m var för kort för henne, hon gjorde så gott hon kunde men det gick lite fort och hon blev överraskad. Det positiva är att hon verkar vara riktigt snabb ut ur startboxarna. Vi får ta nya tag men på träningsfronten har det inte precis blivit lättare, nu har även Danne brutit ett ben. Arbetar med åringarna inför auktionen och dom sköter sig bra, känns som vanligt tråkigt att bli av med dom men dom kommer säkert skänka nya ägarre mycket glädje.


Kvalat

2013-05-17 00:00

 Spitfire har nu kvalat (bleDSC00329 (2)v inget kval i januari då hon vrickade sig i klampsnön). Hon var jätteduktig med tanke på de usla träningsförhållanden vi har just nu (jag har brutit 4 av 5 ben i ena foten). Nu hoppas vi att vi kan starta henne lite framöver...

 

 

 


Kval

2013-01-07 00:00

Spitfire är anmäld till kval nu på söndag, hon har tränat på jättebra sista tiden. Var inne på Täby på startboxträning idag och hon skötte sig exemplariskt, matte blir så stolt över henne. Har börjat skilja av fölen med varierande resultat, jag har inte så många pluspoäng hos dom just nu men det lugnar snart ner sig.


Lite uppdateringar

2012-12-05 00:00

Spitfire tränar på men kommer inte till kval i år som vi hade hoppats, lite bakslag med ömma skenben. Fölen växer och alla är mycket trevliga. Båda åringarna är sålda, Mirage Volante till Skåne och Rune Ohlsson och Sopwith Pup till Lotta Lien på Angarn, hoppas att dom blir nöjda med dom och att dom blir duktiga galoppörer. Jag saknar dom men tror att dom kommer att trivas bra med att få göra lite mer, dom var dessutom så lätthanterliga och bra i psyket så dom anpassar sig nog snabbt.


Spitfire

2012-08-13 00:00

Spitfire går stadigt framåt i träningen. Hon är verkligen super att arbeta med, cool i hanteringen och börjar bli lite på i träningen. Daphne har tyvärr fått en blödning i en sena.


Spitfire

2012-05-19 00:00

Spitfire är insatt i träning.


Föl

2012-05-15 00:00

Alla föl är nu födda, tre ston och en hingst blev det. Alla mår bra och ser riktigt fina ut . Nu kan vi pusta ut och försöka sova ikapp lite.


Musse

2011-09-13 00:00

Skulle ta hem Mosquito Fighter från sommarbetet med hingstkompis idag. Oturligt nog blev han ganska bråkig (han som har varit så snäll att hantera), reste sig och slog över ganska illa. Svimmade en liten stund och fick med största sannorlikhet en hjärnskakning enligt veterinären. Måste ta det mycket lugntett tag framöver, ser inte bra ut med tanke på åringsauktionen om lite drygt tre veckor.


Daphne

2011-09-10 00:00

Daphne är bra i kotan igen men har nu blivit förkyld istället


Auktionskatalog

2011-08-26 00:00

Har skickat in ändringar till auktionskatalogen på åringarnas mammor. Även om inte andra kommer att förstå hur fina stona är vill jag ändå att det ska stå rätt, är det en massa vinnare av större lopp i alla led vill jag inte att det ska stå ostartad bara för att vissa länder inte verkar använda sig av samma siter som SRB.


Inget kval

2011-08-25 00:00

Daphne har självklart fått någon liten reaktion i en kota så det är bara att ta det lilla lugna ett tag. Det är som det brukar, så fort man börjar fundera på tävling händer det något


Kvaldax

2011-08-23 00:00

Tog ut min amatörtränarlicens då det närmar sig kval för Daphne. Känns spännande och lite nervöst. Min fina, snälla, lilla flicka, som jag var med när hon föddes, har blivit vuxen!